De Communitymanager.
Activeert jouw doelgroepen (online).

De communitymanager is een sociaal dier met passie voor online. Hij – vaak ook een zij – weet mensen met een gezamenlijke achtergrond, interesse of doel online samen te brengen, te enthousiasmeren én te activeren. Meestal is dat binnen een virtuele gemeenschap… de online community. Daarnaast steekt een communitymanager offline veel tijd en energie in het leren kennen van een groep en wat daarbinnen speelt.

Een goede communitymanager levert intern en extern een waardevolle bijdrage aan een organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een sociaal intranet. De community manager beheert groepen, enthousiasmeert en traint collega’s in het gebruik van de interactieve mogelijkheden. Training van webredacties en workshops bloggen horen daar bij. Want online effectief je boodschap overbrengen gaat niet vanzelf. De communitymanager faciliteert en modereert ook discussies en zorgt dat deze levendig blijven. Daarnaast is hij continu bezig met het verbeteren en doorontwikkelen van de online community.

De communitymanager weet wat er leeft. Ook bij externe groepen. Onder andere door analyse van statistieken en monitoren van berichten op social media. Zo kan de communitymanager inspelen op sentimenten binnen een groep. Door adequaat en correct te reageren op berichten (webcare), content en campagnes te ontwikkelen of door directies te voorzien van de juiste rapportages waarop ze actie kunnen ondernemen.

The Interactive Club heeft meerdere communitymanager in huis. En wat onze communitymanagers zelf in huis hebben?

  • Prettige social skills
  • Passie voor online
  • Liefde voor de klanten en betrokken
  • Energiek en vol drive
  • Analytisch en probleemoplossend vermogen
  • Ruime ervaring met community platformen
  • Goed met tekst en (bewegend) beeld
  • Social media als specialisme

Heb jij een communitymanager nodig om jouw doelgroepen te activeren? Neem dan contact met ons op.

Bel 06-29438437 of   Tic Hier

Ben je zelf een communitymanager en op zoek naar een fijne community van online professionals? Word dan lid van The Interactive Club.

Bel 06-29438437 of   TicHier